Wednesday, November 24, 2010

PTC: NeoBux


  STATUS: 

Neobux merupakan program buat duit sampingan dibayar untuk klik atau paid to click (PTC) yang paling lama dalam industri PTC dan paling dipercayai daripada ahli-ahlinya. Ditubuhkan pada 2008 dan jarang sekali menerima aduan daripada ahlinya. Juga, selalu membayar pada ahlinya pada masa yang segera. Percuma untuk disertai.

Program: Paid to click (PTC)
Cara: Melihat iklan
Bayaran setiap iklan: $0.001-$0.015
Bilangan iklan: 5 +/- (berubah dari semasa ke semasa)
Minimum pembayaran: $2 (pertama) dan ditambah $1 sehingga $10 (untuk semua pembayaran)
Kaedah pembayaran:  dan
Masa menunggu: Segera
Program referral: 1 peringkat (30 referral)
Negara diterima: Semua
Bayaran untuk upgrade (jika mahu): $90-$890
Akaun yang dipadam setelah tidak aktif: 60 hari
Pemilik: ''Fernando" (NeoDev Lda, Portugal)
Online sejak: Mac 2008

Lihat pro dan kontra di bawah:

thumbsup

1. Bukti pembayaran: Beberapa tempat di mana anda boleh mencari bukti pembayaran disenaraikan di bawah.

http://1.bp.blogspot.com/_Z0X4ZFloeeo/Sg2g0VugEcI/AAAAAAAACFg/zrisBYMElGw/s1600-h/neobux+payment+proof.jpg
http://www.best-ptc.net/payment%20proof/neobux-payment-proof-5.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_2Ks-6yiwTIA/SwRzZ5gnDBI/AAAAAAAAARk/vLgsDuG8Iws/s1600/neobux1.jpg
http://www.best-ptc.net/payment%20proof/neobux-payment-proof-5.jpg
http://img27.imageshack.us/img27/9087/neobux42thpayment.jpg
http://1.bp.blogspot.com/_1ryHoo4I5GI/Svt0Iet2GZI/AAAAAAAAABA/jTtpP_FMe-g/s1600-h/Payment+proof+neobux2.JPG
http://1.bp.blogspot.com/_h_YnbMSjdZw/TKHC_6jqJ9I/AAAAAAAAACs/tnZGKd-6Qt8/s1600/neo9-27.jpg

2. Ditubuhkan: Sejak mac 2008 yang mana pencapaian bagus untuk mana-mana laman web.

3. Forum: Forum bagus untuk komunikasi antara ahli dan staf. Ahli boleh tunjukkan bukti pembayaran, minta sokongan dan mengetahui perubahan yang berlaku pada laman web ini.

http://www.neobux.com/forum/

4. Bayaran segera: Pembayaran secara segera kerana tidak perlu menunggu terlalu lama menerima pembayaran.

5. Perlindungan DDoS: NeoBux dilindungi daripada serangan DDoS melalui BlockDOS.net. Mempunyai perlindungan DDoS diperlukan untuk halaman besar seperti NeoBux untuk mengelakkan serangan yang mengakibatkan downtime.

6. Baki utama untuk menaik taraf: Boleh menggunakan amaun yang ada (jika cukup syarat-syarat) dalam akaun utama anda dalam halaman ini untuk upgrade akaun anda. Tidak merumitkan berbanding jika menggunakan akaun kaedah pembayaran seperti paypal untuk upgrade.

7. Diterima semua negara: Tiada sekatan dan sesiapa boleh menyertai halaman ini.

thumbsdown

1. Sewa kontroversi: Ramai orang merasakan nilai pulangan sewaan begitu rendah dan susah hendak mendapatkan balik pulangan mereka. Tidak digalakkan jika anda mahu menyewa referral dalam mana-mana halaman.

2. Jenis halaman 'bux': 
Walaupun halaman ini telah bertukar menjadi PTC hibrid, tetapi elemen jenis 'bux' masih lagi ada seperti sewa (rentals) dan iklan tetap (fixed ads). Halaman ''bux'' gagal pada kadar yang tinggi sebab kebanyakannya scam sebelum 6 bulan. Tetapi, halaman ini mempunyai pengiklan sebenar yang membuatkan halaman ini berbeza daripada lain-lain halaman.Purata pendapatan harian tanpa referral: $0.004 + bergantung berapa banyak anda melihat iklan (tidak termasuk tawaran).

Kadar klik sendiri dan referral:
Kerja kecil: Anda mendapat 12% amaun melalui referral langsung jika menyelesaikan kerja kecil atau mini jobs.

Ad prize: Setiap iklan yang kamu lihat kamu mendapat 3 peluang untuk memenangi hadiah. Kamu mungkin memenangi golden membership, monetary prizes: $0.25, $0.50, $1.00, $2.00, $5.00, $10.00, $25.00 atau $50.00, atau NeoPoints: 10, 100, 1000 or 10000 NeoPoints. Lihat contoh imej di bawah.

AdAlert: AdAlert adalah lanjutan pemberitahuan dari NeoBux yang memberitahu anda apabila iklan baru boleh didapati. AdAlert disediakan untuk Safari, Chrome, Firefox, dan Opera. Pada masa ini ia tidak tersedia untuk Internet Explorer.

Hadiah setiap jam: Semua ahli mempunyai peluang untuk memenangi $0.50 setiap jam setiap iklan yang dilihat. 120 ahli bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah setiap jam. Anda hanya boleh menang sekali tetapi anda boleh memenangi setiap jam selagi anda melihat iklan sebelum setiap jam.

Komisyen jualan: Kamu mendapat 1% komisyen jualan melalui pembelian referral langsung. Pembelian mestilah amaun $10 atau ke atas dan komisyen dikreditkan kepada akaun utama anda selepas 90 hari pembelian.

NeoCoins: Pengguna boleh mendapat NeoCoins dengan menyelesaikan tawaran dari NeoBux. Dengan menukarkan NeoCoins kepada wang sebenar dikreditkan secara langsung pada akaun utama. Untuk menukarkannya, anda perlu mengumpul 5000 NeoCoins. Tawaran NeoCoins akan dikreditkan 30 hari selepas berjaya menyelesaikan tawaran. Pengguna mendapat 20% amaun NeoCoins melalui referral langsung masing-masing.

NeoPoints: Satu lagi ciri terbaru telah diletakkan selepas perubahan dibuat pada mac 2011. NeoPoints adalah NeoBux currency yang boleh ditukar untuk membeli beberapa perkhidmatan mereka.

neopoints

Klik untuk sertai sekarang:

Kemaskini terakhir: 27/02/2013

4 comments:

Nuffnang