Sunday, January 9, 2011

PTC: OnBux

  STATUS: 

Salah satu program buat duit sampingan iaitu dibayar untuk klik atau paid to click (PTC) iaitu Onbux. PTC jenis ini sememangnya disukai ramai. PTC ini juga dipercayai daripada ahli-ahlinya dan ramai yang mendapat keuntungan daripada laman web ini. Sememangnya percuma untuk disertai dan anda hanya perlu klik iklan dan mencari referral (downline) untuk mengumpul minimum yang diperlukan. Hanya luangkan masa 5 minit setiap hari untuk terus menambah pendapatan daripada laman web ini.

Program: Paid to click (PTC)
Cara: Melihat iklan
Bayaran setiap iklan: $0.01
Bilangan iklan: 4
Minimum pembayaran: $2 (pertama) dan ditambah $1 sehingga $10 (untuk semua pembayaran)
Kaedah pembayaran: Payza dan
Masa menuggu: Segera
Program referral: 1 peringkat (80 referral)
Nota: Kalau mahu direct referral anda harus menjadi ahli sekurang-kurangnya 30 hari dan membuat 100 klik.
Negara diterima: Semua
Bayaran untuk upgrade (jika mahu): $90-$880
Akaun dipadam setelah tidak aktif: 30 hari
Pemilik: ''Alexandre'' (OnBux LTDA of Brazil)
Online sejak: 9 jun 2010

Lihat pro dan kontra di bawah:

thumbsup

1. Bukti pembayaran: Beberapa tempat di mana anda boleh mencari bukti pembayaran disenaraikan di bawah.

http://www.onbux.com/forum/main?frmid=4
http://2.bp.blogspot.com/_XMKuynyGGwc/TDsOwAPEHNI/AAAAAAAACpc/n2fPvQQcwjw/s400/onbux-first-payment.jpg
http://s825.photobucket.com/albums/zz180/raidakalim/proof%20of%20payment/?action=view&current=5onbux.jpg
http://img29.imageshack.us/img29/8157/onbuxpay2.png
http://2.bp.blogspot.com/_XMKuynyGGwc/TOG-g4JvobI/AAAAAAAADM4/iKFzmRIACA0/s1600/onbux-7th-payment-proof.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_Gaq0CrelTlY/TQGLXlISsGI/AAAAAAAAAOU/Cur4vsdsPfE/s1600/2ONBUX.jpg
http://makemoneyfrominternet.co.cc/wp-content/uploads/2010/10/Bux.to_1st_Payment-Proof.jpg
http://s825.photobucket.com/albums/zz180/raidakalim/?action=view&current=on.jpg

2. Forum: Forum bagus untuk komunikasi antara ahli dan staf. Ahli boleh tunjukkan bukti pembayaran, minta sokongan dan mengetahui perubahan yang berlaku pada laman web ini.

http://www.onbux.com/forum/

3. Bayaran segera: Pembayaran secara segera kerana tidak perlu menunggu terlalu lama menerima pembayaran.

4. Syarikat berdaftar: Tidak semestinya laman web ini tidak scam, tetapi merupakan langkah positif. Perlu di ketahui ada juga laman web yang merupakan syarikat berdaftar tetapi scam selepas itu. Jadi, jangan terlalu yakin dengan syarikat yang berdaftar. Tetapi, merupakan langkah positif dan pemilik ini mungkin serius memajukan laman web beliau.

5. Diterima semua negara: Tiada sekatan dan sesiapa boleh menyertai halaman ini.

thumbsdown

1. Akaun digantung: Ramai yang mengeluh apabila akaun mereka digantung kerana melanggar peraturan tetapi ada juga digantung tanpa sebab. Tetapi, laman web ini kata mereka digantung kerana melanggar syarat-syarat dan terma.
Nota:Jangan miliki lebih satu akaun dalam alamat IP komputer anda. Hanya satu akaun satu komputer dibenarkan untuk melihat iklan. Jika tidak, akaun anda digantung.



02/04/2011

1. Laman web ini tidak membayar pada ahli investor dan membayar pada ahli biasa sahaja dan kebanyakan bayaran $50 ke bawah.

2. Ramai ahli kena blocked dari forum.

3. Ramai ahli menunggu lama bayaran lebih daripada 60 hari.

4. Akaun ahli ramai digantung.
http://www.emoneyspace.com/forum/index.php?topic=108320.0

5. Halaman ini pergi ke senarai scam sebab ramai tidak mendapat bayaran mengikut Terma.

Kemaskini terakhir: 30/11/2012

3 comments:

  1. kalau ip tak static macam aku yg guna wifi di kolej ni, susah la

    ReplyDelete
  2. Jadi kalau nak refer(ajak) member hanya yang bukan sama alamat ip dengan komputer anda...

    ReplyDelete
  3. entahlah..saya dah lama tak join program macam ni.sebab banyak kali kena tipu..

    ReplyDelete

Nuffnang